středa 27. listopadu 2013

Kořeněné ovesné sušenky

Zkouškové se kvapem blíží a deadline seminárky taktéž, co to znamená? Období prokrastinace je tady! A tohle je takové moje malé prokrastinovací, zahřívací kolo, čili Prokrastinace level 1. Počítám s tím, že čím méně času bude do zkoušek, tím více bude u nás doma navařeno, uklizeno, nakoupeno, v mé hlavě stále pusto, prázdno a při stoupnutí na váhu se o mě budou pokoušet mdloby. To už je ale takový můj folklór. Takže jdeme na to, zlato.




Troubu zapneme asi na 175°C.
  • 220 g másla
  • 2 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžíce medu
  • pár kapek vanilkového extraktu
Utřeme, aby vznikl krém
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku (mám pocit, že jsem klidně mohla ještě přitvrdit)
  • 190 g celozrnné mouky
Vše smícháme a zapracujeme do krému
  • 250 g ovesných vloček
  • 100g rozinek nebo sušených brusinek (dala jsem půl na půl)
Dobře zamícháme 

Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme větší kolečka tak, že kus těsta o velikosti pingpongového míčku na pečícím papíře rozmáčkneme dnem skleničky namočené ve vodě a v moučkovém cukru. Nebojte se je udělat trošku vyšší, aby se zbytečně moc nevysušily.

Pečeme 10-12 minut




Žádné komentáře:

Okomentovat